Wandelsokken dames en heren, naadloos

Vind de juiste wandelsokken – wat is belangrijk?

Iedereen die een lange afstand heeft gelopen, weet hoe snel je blaren en zweren op je voeten kunt krijgen als je de verkeerde schoenen en sokken hebt gedragen. De essentials zijn verstandige wandelschoenen en speciale wandelsokken om blessures aan de voeten te voorkomen. Je wilt tenslotte niet halverwege opgeven omdat de wandel- of bergtocht met de blaren op je voeten te ongemakkelijk of zelfs onmogelijk wordt.
Wandelsokken (ook vaak buitensokken genoemd) zijn speciale sokken en kunnen niet worden vergeleken met normale sportsokken. Ze zijn bijvoorbeeld bijzonder ademend, voorkomen blaren effectief, ondersteunen de voet in de schoen en hebben een dempende werking. De wandeltocht moet tenslotte leuk zijn en geen marteling.

Onze gids “De juiste wandelsokken vinden – wat is belangrijk?” Geeft u veel tips voor het kopen van wandelsokken in de vorm van een gids.

Voorkom blaren op de voet met speciale wandelsokken voor dames en heren

Zoals eerder vermeld, zijn wandelsokken niet te vergelijken met normale sportsokken. Als je met sportsokken ging wandelen, zou je snel beseffen waarom. De normale sportsokken absorberen normaal gesproken het zweet van de voeten, wat handig is bij veel sporten, maar contraproductief is bij het wandelen. Zodra de sokken het vocht absorberen en het slecht of helemaal niet afgeven, veroorzaakt de wrijving van de sokken en de wandelschoen snel blaarvorming.
De katoenen sokken plakken aan de voet, er vormen zich kleine plooien. De sokken wrijven tegen de voet, er ontstaan ​​onaangename blaren. Speciale wandelsokken van scheerwol zijn vooral geschikt voor lange wandeltochten. Deze nemen weinig vocht op en transporteren het verder, zodat ze het afgeven. Vooral omdat de wandelsokken van scheerwol de voeten warm maken tijdens wandel- en bergtochten bij lage temperaturen. Ze bieden veel comfort. Er zijn buitensokken op de markt die speciaal zijn ontworpen voor de rechter- en linkervoet. Zo heb je altijd de perfecte pasvorm. Je moet er gewoon voor zorgen dat je de sokken op de juiste manier draagt.

Hightech wandelsokken dankzij moderne materialen

Ook al zijn de wandelsokken van scheerwol erg populair en wijdverbreid, steeds meer sokken gemaakt van een mix van natuurlijke materialen en synthetische vezels worden steeds populairder. Deze gebruiken de positieve eigenschappen van scheerwol en voegen de positieve aspecten van synthetische vezels toe. Synthetische vezels zoals Polypropyleen neemt nauwelijks vocht op en voert het snel af. Hierdoor zijn deze buitensokken bijzonder ademend. Vochtige of zelfs natte voeten hebben weinig kans en bieden daardoor aanzienlijk minder kans op blaarvorming of pijnlijke plekken. Veel fabrikanten van wandelsokken weven zogenaamde Cool-Max-vezels tot natuurlijke wol (scheerwol, merinowol, etc.). Zoals de naam al doet vermoeden, bieden deze echte verkoeling voor de voeten.
Wandelsokken van polyamidevezels zijn zeer robuust en daarom bij uitstek geschikt voor lange en harde bergtochten. Veel fabrikanten vertrouwen ook op de synthetische vezels spandex, lycra of elastaan. Deze synthetische vezel is zeer robuust en bijzonder rekbaar. Ze passen zich perfect aan de voeten aan. Met de juiste pasvorm hebben deze sokken weinig kans om te wrijven en te verlegen, wat zeer effectief blaren op de voeten voorkomt.

Twee sokken in de wandelschoen voorkomen blaarvorming

Aan het einde van deze gids willen we je een oude truc voor bergbeklimmen geven: draag tegelijkertijd 2 paar buitensokken in je wandelschoen: een dunnere en een dikkere. Dit voorkomt zeer effectief blaren tijdens het wandelen en bergbeklimmen. De sokken die in elkaar liggen wrijven dan tegen elkaar aan en niet meer zo direct op de voet bij het lopen en klauteren.

Vlakko
Logo