Tips en trucs om je schuur op te ruimen

Elke tuinbezitter die een schuur of tuinhuisje op het terrein heeft staan ​​en daar zijn tuingereedschap, gereedschap, fietsen, grasmaaiers en andere dingen opbergt, zal op een gegeven moment merken dat er een rommel is. Beetje bij beetje stapelen zich daar allerlei nutteloze voorwerpen op, die niets te zoeken hebben in het tuinhuis en die voor het grootste deel zeker in de vuilnisbak thuishoren. Na verloop van tijd worden de items niet meer goed op de planken en kasten geplaatst, maar gewoon op de grond gelegd of voor het gemak tegen de muur geleund.

Vaak kun je sommige dingen niet meteen afschaffen en tijdelijk in het tuinhuisje opbergen. Beetje bij beetje lijden orde en netheid. Op een gegeven moment vindt u niet meer de artikelen die u, vaak dringend, nodig heeft om te tuinieren. Bovendien hopen zich in de loop van de jaren veel vuil, stof en ongedierte zoals spinnen, mieren, kevers en spinnenwebben op, wat tot grote problemen kan leiden, vooral voor mensen met allergieën. Het is dus tijd om uw schuur of het tuinhuis van tijd tot tijd op te ruimen, op te ruimen en schoon te maken.

Met onze gids en instructies laten we u praktische en nuttige tips en trucs zien over hoe u het beste te werk kunt gaan bij het opruimen van een schuur of tuinhuisje zodat het er weer netjes en schoon uitziet.

Bereid je voor om de schuur leeg te maken

Met de volgende tips kunt u uw tuinhuisje gemakkelijker opruimen en opruimen. Maar voordat u begint, kunt u het beste handschoenen aantrekken om uw handen te beschermen. Voordat je het weet, grijp je per ongeluk in tuingereedschap met scherpe randen, vuil of spinnenwebben terwijl je ‘bezig bent’. Minimaliseer dus het risico op letsel. Bovendien bespaar je jezelf constant handen wassen tijdens de pauzes tijdens de opruimoperatie als je handschoenen draagt.
Als het tuinpaviljoen lange tijd niet is opgeruimd en er veel vuil en stof rondslingert, kun je je mond of lippen en neus beschermen met een stofmasker zodat ze niet onnodig met het stof in aanraking komen en uitdrogen. Een veiligheidsbril voor de ogen beschermt ze ook tegen vuil, stof en mogelijk ander letsel. Voor weinig geld kun je in elke ijzerhandel een stofmasker en een veiligheidsbril krijgen.

Om het tuinhuisje, de planken en kasten die erin staan ​​schoon te maken, moet je van tevoren een stofzuiger, handborstel, bezem en een emmer met heet water en afwasmiddel en een lap klaar hebben.

Zorg voor een vuilniszak of restafvalbak en eventueel karton of de papierbak voor eventueel karton en papier. In het geval van zwaar gevulde tuinhuisjes, zult u versteld staan ​​van de hoeveelheid afval die ontstaat als u consequent aan het werk gaat en veel weggooit om ruimte te maken.
Grotere items die niet in de restafvalbak passen, dienen apart te worden ingezameld voor grofvuil. U dient ook speciaal afval, zoals oude autobanden, motorbanden, autoaccu’s, etc. in te zamelen en naar uw inzamelpunt te brengen. In veel gemeenten rijdt ook een vervuilende auto door de verschillende plaatsen in de wijk, waar je dit gevaarlijke afval kunt afgeven.
Om de rommel op te ruimen, hebben we de categorieën “Afhalen in het tuinhuis”, “Afval”, “Verkopen” en “Weggeven” nodig. Voorwerpen die nog in goede staat verkeren en die u zelf niet meer nodig heeft, maar die te goed zijn voor de vuilnis en toch een bepaalde materiële waarde hebben, dienen eerst uit de tuinschuur te worden gehaald en opgeslagen in dozen of zakken waaruit u kunt Geef ze dan weg of verkoop ze op de volgende rommelmarkt of op marktplaats. U kunt ook een doos of zak klaar hebben staan ​​met het label “nog onbeslist”. Dit is waar je items opslaat waar je momenteel bent, in het heetst van de “strijd” tijdens het opruimen, nog steeds niet zeker wat je ermee moet doen. Met deze “truc” hoef je niet steeds lastige beslissingen te nemen en de onzekerheid te minimaliseren bij het opruimen, dat je altijd binnen enkele seconden moet beslissen of iets weg kan gaan of dat het bij je moet blijven.

Waar en hoe begin je met het opruimen van de schuur?

De grote vraag die iedereen zich in het begin stelt als ze worden geconfronteerd met de chaos in het tuinhuisje is: waar moet ik beginnen?
Velen van hen verliezen duidelijk hun moed en motivatie om de puinhoop aan te pakken. Start gewoon. Je moet sowieso alles opruimen, het maakt niet uit waar je begint. Het is het beste om in een hoek te beginnen die niet zo rommelig is en toch redelijk beheersbaar om een ​​begin te vinden. Als je kunt zien hoe snel het echt gaat, verhoogt dat de motivatie enorm.
Als grotere voorwerpen (grasmaaiers, fietsen, verticuteermachines etc.) of dozen en kartonnen dozen het pad in het tuinhuis belemmeren, creëer dan eerst een beetje ruimte en verplaats deze grote dingen naar buiten.

Gebruik een systematische aanpak om de rommel op te ruimen

Met een verstandig systeem om op te ruimen, zult u sneller vooruitgang boeken en snel successen zien, wat de motivatie verhoogt. Je kunt het beste zorgen voor sfeervolle vrolijke muziek en voldoende drankjes. Kies een droge maar niet te warme dag voor de opruimactie. Het beste is om het tuinhuis een keer helemaal leeg te maken. Hiervoor moet je alle objecten buiten zetten. Zorg er dus voor dat het die dag niet gaat regenen. Omdat een zonnige warme dag een klein tuinhuisje goed kan verwarmen, moet u de handeling uitvoeren op een vrij milde maar niet warme dag.

Zet de kartonnen dozen, zakken of vuilnisbakken dus direct voor het tuinhuis of, als het prieel groot genoeg is, kun je ze er direct in doen. Maar als deze je constant in de weg zitten en je werk belemmeren, is het beter om ze voor het tuinhuisje te plaatsen, ook al moet je voor elk onderdeel dat in de bakken en vuilnisbakken gaat een paar meter lopen.

Begin dus in een hoek en draag alles naar buiten. Zelfs als dit erg omslachtig en bewerkelijk lijkt, krijg je een echt systeem in de actie en krijg je geleidelijk een heel goed overzicht van de situatie en de resterende objecten. Vooral omdat schoonmaken en schoonmaken achteraf zo verstandig is als het prieel volledig is gewist.
Het is het beste om eerst alle voorwerpen die op de vloer liggen eruit te halen en vervolgens naar de planken, kasten en ladekasten te werken. Zijn deze stoffig, vuil en bedekt met spinnenwebben, maak ze dan goed schoon met een stofzuiger, bezem, handborstel en doek met water en reiniger voordat je ze weer met de voorwerpen vult.

Als je het eruit haalt, beslis dan of je wilt dat de items in de schuur blijven en leg ze op een hoop. Als je ze bij het huisvuil wilt gooien, doe ze dan in de vuilniszakken of vuilnisbakken. Moeten deze nog weggegeven of verkocht worden omdat ze te goed zijn om weg te gooien, doe ze dan in de daarvoor bestemde dozen. Wees hier echt kritisch. Bedenk goed of je dit item echt gaat missen en of je het echt meer nodig hebt. Kapotte voorwerpen moeten beslist worden weggegooid als reparaties niet zelf kunnen worden uitgevoerd en het niet langer de moeite loont om ze te laten repareren.

Nadat je geleidelijk alle objecten uit het prieel hebt gemaakt, maak je ze nu grondig schoon. Als je daar ongedierte aantreft, kun je ze verdrijven. Leg ze in de frisse lucht of gebruik indien nodig gifaas. Als het prieel nu leeg en schoongemaakt is, kijk dan eens goed naar de muren en maak van de gelegenheid gebruik om te overwegen of het zinvol is om nieuwe planken te kopen en neer te zetten. Bekijk ook de bestaande planken en kasten om te zien of deze nog in redelijke staat zijn of dat ze weer aan vervanging toe zijn. Planken uit de bouwmarkt zijn vaak goedkoop en creëren veel meer ruimte en dus orde. Zeker als je veel voorwerpen op de vloer hebt opgeborgen omdat de opbergmogelijkheden op de planken waren uitgeput en er veel kleine spullen in dozen en dozen waren opgeborgen, moet je zeker nadenken over meer opbergmogelijkheden.

Nu komen we bij het “mooie” deel van opruimen. Je hebt het meeste werk al gedaan. Ruim nu geleidelijk alle voorwerpen die in de garage zouden moeten blijven voorzichtig terug in het tuinhuisje en bespaar ruimte. Als voorwerpen vuil en stoffig zijn, maak ze dan onmiddellijk schoon voordat u ze terug plaatst. Je hebt nu de mogelijkheid om bij het opbergen nog eens kort over elk item na te denken, of de keuze klopte, of het bewaard moest worden of dat het alsnog in de prullenbak kan.

Zodra u alle items heeft opgeborgen, dient u de vuilnisbakken onmiddellijk terug op hun oorspronkelijke plaats te zetten, de vuilniszakken in de bakken te doen en de dozen op te bergen met “weggeven” en “verkopen” waar u ze snel weer terug kunt krijgen. om in de nabije toekomst geleidelijk te legen. Het beste is om de bak met “nog onbeslist” binnen handbereik in de kelder, zolder, garage of weer in het tuinhuisje te zetten. Bekijk deze doos over 3 of 6 maanden nog eens goed en bedenk wat er in de tussentijd niet is gemist en wat nu kan worden weggenomen of weer op de planken in het prieel kan worden gelegd.

ajax-loader
Vlakko
Logo