Honing online kopen, Honing – een speciaal middel voor lichaam en gezondheid

Honing – een veelzijdig voedingsmiddel uit de honingraat

Honing wordt beschouwd als een zeer populair, lekker en gezond voedsel. Honing staat ook bekend om zijn helende en pijnstillende eigenschappen. Of het nu goudgeel en vloeibaar, fijn romig of bijna puur wit is: honing smaakt heerlijk zoet en heeft een vaste plaats in de schoonheid en gezondheid van mensen. In het volgende willen we u kennis laten maken met “vloeibaar goud”.

Honing en zijn waardevolle ingrediënten

Bij een nadere beschouwing van de voedingswaarden blijkt dat honing zeker niet een slank maker is. Honing bestaat zelfs voor 20 procent uit water en voor ongeveer 80 procent uit druivensuiker en fructose. Een theelepel honing bevat ongeveer 30 calorieën en zorgt dus voor pure energie. Toch is honing een zeer waardevol voedingsmiddel omdat het veel waardevolle fytochemicaliën, eiwitten, vitamines en enzymen bevat. Bijzonder aan de verschillende soorten honing is hun unieke samenstelling, hun individuele consistentie en hun smaak. De relatie tussen alleen druivensuiker en fructose bepaalt trouwens of de honing in kwestie sneller stolt of dat hij lang vloeibaar blijft.

Honing – effectief in de strijd tegen bacteriën

Dankzij de uiterst waardevolle ingrediënten en het hoge suikergehalte is honing een natuurlijke en zeer effectieve bacterie dodende stof. Het bijenproduct haalt water uit bacteriële cellen, waardoor ze kleiner worden en uiteindelijk afsterven. Met honing kan het genezingsproces van lichte zweren zoals koortsblaasjes of psoriasis ook goed worden versneld. Honing is ook een zeer effectieve remedie tegen verkoudheid en griepinfecties. Je kunt honing ook heel goed gebruiken om keelirritatie en keelpijn te verlichten. Roer een theelepel honing door kruidenthee of eet een theelepel pure honing.
Houd er rekening mee dat baby’s pas honing mogen eten als ze 1 jaar oud zijn. De bacteriesporen die in de darm van het kind aanwezig zijn, kunnen anders gevaarlijke gifstoffen vormen.

Honing om puistjes effectief te bestrijden

Het natuurlijke product heeft een extreem goede antibacteriële werking. Als je last hebt van puistjes en mee-eters, kun je de aangetaste huid voorzichtig met honing deppen en deze een nacht laten staan. Hierdoor kunnen de waardevolle ingrediënten goed in de huid worden opgenomen en hun effecten ontwikkelen. Brosse lippen kunnen ook uitstekend worden behandeld met honing: met een theelepel honing en bruine rietsuiker kun je snel en gemakkelijk een effectieve peeling creëren die zorgt voor zachte lippen. Je kunt de resten van de peeling na de belichtingstijd gemakkelijk aflikken.

Het natuurlijke product heeft veel te bieden op het gebied van schoonheid: honing is ook perfect als gezichtsmasker en maakt de huid soepel en zacht. Er zijn veel recepten om dergelijke gezichtsmaskers online te maken. De Egyptenaren wisten al van het effect van honing op schoonheid en gebruikten het bijenproduct zelfs als bad additief. Probeer het ook eens.

Leave your vote

137 points
Upvote Downvote
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Send this to a friend