Handige websites voor fictie schrijvers

Je creatieve proces als fictieschrijver kan verschillen van dat van je leeftijdsgenoten, maar één ding is zeker: jullie worstelen allemaal met dezelfde basisproblemen.

Hoe versla je bijvoorbeeld het writer’s block? Hoe ontwikkel je de gewoonte om elke dag te schrijven? Hoe werk je de fijnere details van je nieuwste historische roman uit? Hoe maak je je alternatieve sci-fi-universum geloofwaardiger? Hoe los je dat vervelende tip-van-de-tongprobleem op?

Gelukkig zijn er websites die je helpen die problemen op te lossen, of in ieder geval draaglijker te maken. Ze helpen je verhaal tot leven te komen, door middel van oefeningen en oefening, advies en motivatie. Je zult versteld staan van wat je vindt in deze lijst met sites die fictieschrijvers zouden moeten bezoeken. Houd er rekening mee dat dit geenszins een uitputtende lijst is, maar bedoeld is om de meest voorkomende problemen met vertellers aan te pakken.

Writer’s Block – 750 Words

Volgens de maker Buster Benson is het idee achter 750Words.com om je te helpen de gewoonte te ontwikkelen om elke dag 750 woorden (of drie pagina’s van elk 250 woorden) te schrijven, hoe grof, ongefilterd of onbewerkt die woorden ook zijn.

De site genereert een maandelijkse scorekaart om u te helpen uw voortgang bij te houden en slaat kopieën van uw schrijven op, voor het geval u ze om welke reden dan ook opnieuw moet bezoeken.

OneLook

Tijdens het schrijven van je verhaal, zullen er momenten zijn dat je moet stoppen en moet vragen: “Wat is het woord dat betekent (voeg hier de definitie toe)?” Het is duidelijk dat een normaal woordenboek hier niet nuttig zal zijn, omdat woordenboeken zijn ontworpen om u te helpen onbekende definities van bekende woorden op te zoeken, en niet andersom.

In dat geval heeft u het omgekeerde woordenboek van OneLook nodig, waarmee u kunt zoeken naar woorden die de definitie of beschrijving die u in gedachten heeft het beste omschrijven of samenvatten.

Als u bijvoorbeeld ‘drang om te reizen’ in de zoekbalk typt, retourneert het systeem ‘reislust’ en alle andere gerelateerde woorden.

Dictionary of Symbolism

In goede fictieve werken hebben zelfs de kleinste details betekenis en betekenis. Een bloem kan bijvoorbeeld zowel romantische liefde symboliseren (zoals in het geval van rode rozen) of geluk (zoals in het geval van zonnebloemen).

Als je wilt weten of je het juiste symbool hebt gebruikt om een concept in je verhaal uit te drukken, kun je altijd de Dictionary of Symbolism van de University of Michigan raadplegen.

Best of History Websites

Zelfs als je een ‘artistieke licentie’ kunt gebruiken als excuus om creatief te worden met je historische of middeleeuwse fantasieroman, is het altijd beter om de details zo realistisch en geloofwaardig mogelijk te houden.

Als u op dit gebied hulp nodig heeft, hoeft u niet verder te zoeken dan BestofHistoryWebsites.net, een uitgebreide bron voor serieuze geschiedenisonderzoekers.

Het beschikt over meer dan 1200 geannoteerde links naar geschiedeniswebsites en beweert te worden aanbevolen door onder meer de New York Public Library, de BBC en Princeton University.

The Encyclopedia of Science Fiction

Wil je een verhaal schrijven met een sciencefiction-element (bijvoorbeeld tijdreizen) en ervoor zorgen dat je dat element nog niet eerder hebt bekeken?

Als je het opzoekt in “The Encyclopedia of Science Fiction”, vind je misschien minstens één item dat het element uitlegt, vertelt over hoe auteurs het door de geschiedenis heen hebben gebruikt en het relateert aan andere nuttige items.

De encyclopedie bevat ook vermeldingen over fantasie-elementen

Advice To Writers

Op een bepaald moment in je schrijfcarrière ga je je afvragen waarom je ervoor hebt gekozen om op je toetsenbord te bonzen, terwijl je geen ‘echte’ garantie hebt dat je op de bestsellerlijst van de New York Times terechtkomt .

Als je nog niet klaar bent om je schrijfhanddoek in de ring te gooien, ga dan naar de site van Advice to Writers en krijg je dagelijkse gerecht van wijsheid en inspiratie van ‘s werelds beste schrijvers.

Indie Authors News

Indie Authors News is een online magazine voor indie-fictieschrijvers met schrijftips, interviews, zelfpublicatie en gratis e-books voor beginnende schrijvers.

U kunt via dit platform ook uw boek of uzelf als auteur promoten.

Dit zijn slechts negen sites van de vele duizenden andere websites die beschikbaar zijn voor fictieschrijvers. Als je andere sites kent die je enorm hebben geholpen in je carrière als schrijver van fictie, deel ze dan in de comments.

Leave your vote

101 points
Upvote Downvote
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Send this to a friend