Een hoogglans keuken schoonmaken: dit is waar u op moet letten

De keuken is de laatste jaren in Nederland steeds belangrijker geworden. De nobele keuken is ondertussen een statussymbool geworden en vervangt steeds meer de auto.
Een hoogglans keuken is niet alleen elegant, maar ook modern en straalt iets subliems uit. Dit geldt echter alleen als het echt schijnt.
In ons artikel laten we je zien hoe je je hoogglans keuken schoonmaakt en waar je moet doen om lang van de unieke look te genieten.

Kan ik microvezeldoekjes gebruiken om een ​​glanzende keuken schoon te maken?

Op het eerste gezicht krijg je er geen slechte resultaten mee. De structuur veroorzaakt echter fijne krasjes, die bij regelmatig gebruik merkbaar worden. Daarom niet schrobben met microvezeldoekjes.

Welke poetsdoeken zijn geschikt voor hoogglans keukens?

Er zijn speciale microvezeldoeken die bijzonder fijn zijn en daarom geen krassen achterlaten. Als alternatief kunt u ook een fijne katoenen doek of een zeem gebruiken om vlekken van hoogglansfronten te verwijderen.

Hoe vaak moet ik de voorkant van een hoogglans keuken schoonmaken?

Dit is sterk afhankelijk van het individuele gebruik. Gemiddeld wordt elke één à twee maanden een uitgebreide reiniging aanbevolen.

De hoogglans keuken schoonmaken – deze reinigers zijn ideaal

De verscheidenheid aan reinigingsmiddelen is enorm en gelukkig zijn er veel verschillende producten waarmee je keukenfronten écht schoon kunt krijgen.
Over het algemeen zijn milde reinigingsmiddelen bijzonder geschikt voor het reinigen van een hoogglans keuken. Zorg er ook voor dat u zo snel mogelijk handelt, zodat vetvlekken of etensresten geen kans krijgen om aan het oppervlak te hechten.
Dus hoe eerder u na het koken naar de poetsdoek grijpt, hoe gemakkelijker het vuil is te verwijderen.

Veel vlekken verwijder je gemakkelijk met lauw water en een beetje afwasmiddel. Als alternatief is glasreiniger ook geschikt om de fronten weer te laten glanzen.

Wil je je hoogglans keuken niet alleen schoonmaken, maar ook verzorgen, dan kun je gebruik maken van hoogwaardige producten. Zijn deze echter te duur voor u, dan zijn er ook eenvoudigere allesreinigers die een vergelijkbaar effect hebben.

Bij alle reinigingsmiddelen geldt het principe dat u ze zo spaarzaam mogelijk moet gebruiken.

Aan de andere kant worden reinigingsmiddelen die schuren niet aanbevolen. Op deze manier verschijnen er fijne krasjes op het oppervlak, die vooral in het licht zichtbaar zijn en de edele keuken snel oud en dof doen lijken.

Bij regelmatig onderhoud worden ook vervelende vingerafdrukken binnen de perken gehouden. Dit kan echter niet helemaal worden vermeden, tenzij u van plan bent om in de toekomst altijd fluwelen handschoenen te dragen tijdens het koken in uw keuken.

Veel reinigers die speciaal zijn ontworpen om de hoogglans fronten van een keuken te reinigen, zijn niet alleen geschikt om mee schoon te maken, maar ook om te polijsten.
Dit scheelt je weer een stap en slaat twee vliegen in één klap.

Huismiddeltjes om u te helpen uw glanzende keuken schoon te maken

Naast chemische en biologische reinigingsmiddelen kun je ook typische huismiddeltjes gebruiken om je hoogglans keuken schoon te maken.
Glasreinigers en milde shampoo zullen uw hoogglans fronten goed onderhouden. Voor bijzonder hardnekkige vlekken daarentegen is alcohol ideaal, tenzij je klassieke ontvetter wilt gebruiken.

Zure huismiddeltjes zoals azijn of schurende huismiddeltjes zoals frisdrank mogen echter niet worden gebruikt. Dit zal het gevoelige oppervlak permanent beschadigen.

Zelfs als dit niet per se merkbaar is de eerste keer dat u het gebruikt, is het beter om in plaats daarvan zachte varianten te gebruiken.

De ideale reinigingsdoek – zorg voor de gevoelige oppervlakken

Ook al wordt de typische keuken steeds belangrijker, het duurt relatief lang voordat deze wordt vervangen. Volgens statistieken kopen Nederlanders gemiddeld pas na 17 jaar een nieuwe keuken.

De poetsdoek mag niet worden verwaarloosd bij het schoonmaken van de keukenfronten. Helaas zijn klassieke microvezeldoeken meestal niet geschikt omdat de structuur niet fijn genoeg is om geen krassen op het oppervlak te maken.
Door veelvuldig gebruik lijkt het oppervlak meestal doffer.
Aan de andere kant bereik je uitstekende resultaten als je microvezeldoeken gebruikt voor glas of spiegels. In tegenstelling tot eenvoudige microvezeldoeken zijn deze extreem zacht en daarom bij uitstek geschikt voor gevoelige oppervlakken.

Als alternatief kunt u ook fijne katoenen doeken of een zeemleer gebruiken. De zeem moet echter voor gebruik in warm water weken, zodat deze niet te hard is en krassen kan veroorzaken.

Gebruik de poetsdoeken nooit droog, maar altijd als ze nat zijn. Zo voorkom je dat afbladderende etensresten bij het schoonmaken kleine beschadigingen achterlaten op de fronten van je hoogglans keuken.

Als je nog een oude badstof handdoek hebt die je niet meer bevalt, gooi deze dan niet meteen in de prullenbak. Ideaal om de keuken weer te laten stralen.

Tip: Verse vlekken kunt u het beste direct verwijderen om te voorkomen dat ze gaan plakken. Sterk vastzittende etensresten veroorzaken snel krassen, daarom dient u deze eerst nog eens in water te laten weken.

Leave your vote

137 points
Upvote Downvote
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Send this to a friend