De meest controversiële wetten van Singapore

Singapore is een rijk, bloeiend land in Zuidoost-Azië, bekend om zijn sterke economie en prachtige bezienswaardigheden, maar het heeft ook enkele van de strengste regels ter wereld. Singapore heeft een aantal controversiële wetten, van een verbod op kauwgom tot wetten tegen slecht zingen. En de straffen zijn streng – ze kunnen variëren van boetes tot gevangenisstraf of zelfs stokslagen.

Wat betreft hoe het is om in Singapore te wonen, dat hangt af van hoe goed je de regels volgt. Laat een sigarettenpeuk op straat vallen of gooi wat kruimels naar een duif en je zou kunnen worden gearresteerd. Gescheiden mensen kunnen uit hun appartement worden gezet. En wacht tot je ziet wat er gebeurt als je in een lift plast.

Door de geschiedenis heen zijn er veel landen geweest met vreemde wetten en plaatsen met onderdrukkende regeringen. Maar in tegenstelling tot de mensen die Oost-Duitsland ontvluchtten in een heteluchtballon, letten veel Singaporezen niet op de strikte regels. Hoewel de strenge wetten van Singapore op het eerste gezicht misschien vreemd lijken, meldde Amnesty International in 2004 dat “de kleine stadstaat mogelijk het hoogste executiepercentage ter wereld had ten opzichte van zijn bevolking” als gevolg van zijn codes. Dit heeft sommigen ertoe gebracht de noodzaak in twijfel te trekken van wat zij beschouwen als het draconische rechtssysteem van Singapore. Maar zijn deze controversiële wetten een van de redenen waarom Singapore zo stabiel en mooi is? In 2018 meldde CNBC dat de wetten in Singapore zo effectief zijn dat winkels hun deuren niet eens op slot doen als ze gesloten zijn. Sterker nog, een Starbucks in Singapore heeft helemaal geen deuren; het heeft touwen die over ingangen worden getrokken om aan te geven dat het gesloten is. Iedereen kan binnenlopen en koopwaar van de schelpen halen, maar in Singapore doen mensen dat niet.

Alleenstaande en gescheiden mensen hebben pech als het gaat om goedkope huisvesting

Wonen is extreem duur in Singapore. Het land biedt meerdere door de overheid beheerde huisvestingsopties voor inwoners, waaronder Bishan New Town, met toegang tot het openbaar vervoer en lagere prijzen. Er is maar één addertje onder het gras: het is erg moeilijk om een sociale woning te kopen als je alleenstaand bent. Je kunt geen flat kopen als je single bent.
En Singapore is serieus over het geven van prioriteit aan het huwelijk. Mensen die scheiden, worden geconfronteerd met een uitsluiting van drie jaar van de woningraad, wat betekent dat ze geen gesubsidieerde flat kunnen bezitten.

Het is illegaal om naakt te zijn in je eigen huis

Echt waar, volgens landloperijwetten is naakt verschijnen op een privé-plek die wordt blootgesteld aan het publiek (d.w.z. mensen die door uw ramen gluren) een misdaad. Voor de overtreding geldt een boete van maximaal $ 2.000 of 3 maanden gevangenisstraf. En dat is nog niet alles: het is de politie wettelijk toegestaan uw deur open te trappen om u te arresteren als u naar verluidt naakt bij een raam bent.

Kauwgom is verboden

Singapore verbood kauwgom in 1992 en sindsdien is het hele land kauwgomvrij. Het importeren van kauwgom is illegaal, met slechts één uitzondering: vanaf 2004 mogen apothekers en tandartsen “therapeutische” kauwgom verkopen aan klanten met een medisch recept. En de wetten van Singapore zijn niet gemakkelijk voor illegale importeurs van tandvlees – de eerste veroordeling heeft een boete van maximaal $ 100.000 of gevangenisstraf van maximaal twee jaar, of beide.

Hondenbezitters, kijk uit

Als het op huisdieren aankomt, verbiedt Singapore niet alleen het achterlaten van hondenpoep op de stoep, zoals de meeste andere landen. Hondenbezitters zijn ook aansprakelijk als ze hun huisdier toestaan ‘een boom of plant te verwonden of om een boom of plant te hekken’. Honden die graag graven, hebben grote problemen.

Bovendien is het illegaal om uw dier langs de openbare weg te laten grazen. En het wordt nog erger als je dier de openbare weg of het land opgaat. Voor al deze misdrijven staat een boete van maximaal $ 1.000.

Straatmuzikanten moeten voorzichtig zijn

De wetten van Singapore waarschuwen dat “Eenieder die enig geluid maakt door middel van een instrument of ander middel zodanig dat het hinder of ongemak veroorzaakt of waarschijnlijk zal veroorzaken … zal een overtreding begaan en zal veroordeeld worden tot een boete die niet hoger is dan $ 1.000. ‘

Dat is een vrij harde straf voor straatmuzikanten, maar de bedoeling van de wet is om het zingen van obscene liedjes te verbieden. Toch moeten straatmuzikanten oppassen dat ze niemand in Singapore irriteren.

Voer de vogels niet

De regering van Singapore wil niet dat een stel duiven het land onder poepen. Als gevolg hiervan zijn duiven strikt gereguleerd door de wet – er is een hele lijst met regels voor duiven in de Dieren- en Vogel wet. Ten eerste is het illegaal om duiven in het openbaar te voeren, maar het is ook moeilijk om duiven te bezitten, waarvoor een vergunning vereist is, en het is bij wet verboden om “duiven op elke plaats binnen Singapore vrij te laten of te bevrijden”.
Duiven in het openbaar overtreden de wet en “elke duif die op een openbare plaats wordt gevonden” en kan in beslag worden genomen of vernietigd. En vergoedingen voor het aanmoedigen van de duiven zijn niet mals: als je kruimels naar een vogel gooit, krijg je een boete van $ 500.

Niet baden in het openbaar

Verkeerd baden is een groot probleem in de Singaporese wetgeving. Als het om openbaar bezit gaat, “zal niemand baden, waden, wassen, zwemmen, vissen in … een vijver of meer.” Hetzelfde geldt voor openbare wegen, stuwmeren en vrijwel elk water. Zelfs een paar capriolen in een fontein kunnen je een boete opleveren in Singapore. Aan de andere kant is het ook illegaal om iemand lastig te vallen die op een aangewezen bad locatie baadt. Singapore is tenminste consistent: bewaar uw zwemwater op aangewezen locaties. En laat niemand je naakt zien terwijl je naar je douche loopt.

Plas in een lift en je activeert een alarm

Plassen in een lift is een slecht idee, waar je ook bent, maar Singapore gaat vader dan de meeste landen. In plaats van het plassen in een lift te verbieden, hebben veel liften in Singapore urinedetectie-apparaten. Als ze een vleugje urine opvangen, gaat er een alarm af en gaan de deuren op slot tot een politieagent arriveert. Onnodig te zeggen dat Singapore waarschijnlijk enkele van de mooiste liften ter wereld heeft.

Spugen in het openbaar

De straten van Singapore zijn ongerept, deels vanwege de controversiële regels van de regering. Met name spugen wordt als een ernstig misdrijf beschouwd. De wetten verbieden specifiek spugen “in een coffeeshop, markt, eethuis, schoolgebouw, theater of openbaar gebouw, of in een omnibus, treinwagon of ander openbaar vervoer.” De wet is logisch – niemand wil tenslotte spugers in de coffeeshop – maar daar stopt het niet.
Singapore verbiedt ook spugen “op elke kade of steiger, of op een openbare weg, of op een meter of trottoir van een openbare weg, of op een andere plaats waartoe het publiek toegang heeft of kan krijgen”.

Afval weggooien wordt zwaar beboet

Singapore staat bekend als onberispelijk schoon en de wetten helpen het zo te blijven. Het land voert een actieve campagne tegen zwerfafval en de straffen kunnen zwaar zijn. Als je een snoepverpakking op de grond laat vallen, is dat een boete van $ 300. Grotere items zoals blikjes of flessen zorgen voor een automatische verschijning op voor de rechter, en de typische straf is het aantrekken van een neon groen vest om afval op te halen. De methode fungeert als een apparaat voor openbare schaamte om ervoor te zorgen dat nieuwe overtreders geen herhaalde vervuilers worden.

Singapore - Wikipedia

Singapore bezit een podium met verschillende muzikale invloeden. Het Singapore Chinese Orchestra (SCO) is belangrijk voor het land. Dit is namelijk het enige professionele Chinese orkest in Singapore. Het orkest maakt gebruik van traditionele instrumenten zoals de guzheng, bangdi, zhonghu en pipa.

Singapore voor beginners

Singapore is een land gelegen in het zuidoosten van Azië. Het ligt verdeeld over 63 eilanden tussen Maleisië en Indonesië. De stad Singapore beslaat het grootste deel van het gelijknamige hoofdeiland. Eigenlijk is er sprake van een stadstaat, want buiten de stad Singapore zijn er geen andere dorpen of steden.

Singapore - alles over Singapore - landenportal

Praktische informatie over Singapore: Singapore is een stadsstaat met veel gezichten. Sinds het eind van de vorige eeuw heeft Singapore zich in vele opzichten enorm ontwikkeld en is het uitgegroeid tot één van de dichtstbevolkte alswel één van de meest welvarende landen ter wereld.

Wat te doen in Singapore: de 10 beste activiteiten

Wat te doen in Singapore, Singapore. Lees beoordelingen van echte reizigers zoals jij en bekijk professionele foto's van de beste activiteiten in Singapore op Tripadvisor.

Reisadvies Singapore | Ministerie van Buitenlandse Zaken ...

In Singapore is het in bezit hebben van drugs strafbaar. Wees u ervan bewust dat de straf voor het bezit van, of handel in drugs in Singapore veel zwaarder is dan in Nederland. Bij drugsbezit, drugsgebruik en drugshandel kan de doodstraf worden opgelegd. U kunt worden vervolgd voor het gebruik van drugs, zelfs als deze buiten Singapore zijn ...

THE 15 BEST Things to Do in Singapore - 2020 (with Photos ...

Book your tickets online for the top things to do in Singapore, Singapore on Tripadvisor: See 446,020 traveler reviews and photos of Singapore tourist attractions. Find what to do today, this weekend, or in April. We have reviews of the best places to see in Singapore. Visit top-rated & must-see attractions.

Vlakko
Logo