De beste Neil Young albums aller tijden

Neil Young is een waar muziekicoon. Hij staat bekend als een van de beste folkzangers, een van de beste singer/songwriters en een van de grootste rocksterren aller tijden. Terwijl hij klassieke liedjes schreef en zong als lid van Crosby, Stills, Nash & Young en Buffalo Springfield, kwam zijn meest blijvende werk als soloartiest. Met meer dan 40 studioalbums, waarvan vele met zijn begeleidingsband Crazy Horse, is Neil Young even productief als belangrijk. Maar wat zijn de beste Neil Young-albums?

Is het beste album van Neil Young ook een van de commercieel meest succesvolle? Harvest was het best verkochte album in 1972. Een van Youngs bekendste nummers, het politieke volkslied “Keep On Rockin’ in the Free World”, was een single van Freedom uit 1989. De country-achtige klanken en prachtige teksten van After The Gold Rush maakten Young tot een levende songwritinglegende. Met zoveel klassiekers in de Neil Young-discografie, is het misschien moeilijk om te beslissen wat het beste Neil Young-album is.

Deze lijst met de beste Neil Young-albums bevat schitterende voorbeelden uit elk tijdperk van Young’s decennialange carrière. Stem op je favoriete Neil Young-releases en stem neer op alles wat op de lijst staat waarvan je denkt dat het overschat is.

1

Harvest (Remastered)

De doorbraak van Neil Young is voornamelijk te wijdden aan dit vierde studioalbum: Harvest. Young heeft op dit album een indrukwekkend scala aan artiesten aan zijn zijde, met onder andere de London Symphony Orhcestra, David Crosby, Graham Nash, Linda Ronstadt, Stephen Stills en James Taylor. Op het album staan uiteraard de hitsingles ‘Heart of Gold’ en ‘Old Man’
EXCELLENT
2

On The Beach

On The Beach is een album van Neil Young, uitgebracht in 2003. On The Beach bevat o.a. de nummers: “Walk On”, “See The Sky About The Rain”, “Revolution Blues”, “For The Turnstiles” en vele anderen. Het album betreft een rock CD
85
EXCELLENT
3

Everybody Knows This Is Nowhere

Artiest(en): Neil Young Neil Young & Crazy Horse Crazy Horse Robin Lane Neil Young & Crazy Horse Crazy Horse Robin Lane
85
EXCELLENT
4

After The Gold Rush (Rem)

After The Gold Rush is het derde solo studio album van de Canadese muzikant Neil Young. Het album kwam voor het eerst uit in 1970, en bestaat voornamelijk uit country folk en een bijzonder rockend nummer op Southern Man. Het album is onder andere bekend van de nummers Only Love Can Break Your Heart en When You Dance I Can Really Love.
80
EXCELLENT
5

Zuma

Het zesde studio album van Neil Young heet Tonight’s The Night en werd voor het eerst uitgebracht in 1975. Het album werd bijna helemaal in één dag opgenomen in 1973, en werd daarna voor 2 jaar uitgesteld. Het thema van rouw staat centraal rond dit album. In de maanden voordat Young dit album schreef waren twee van zijn goede vrienden overleden: Danny Whitten (Crazy Horse) en Bruce Berry.
80
EXCELLENT
6

Tonight’s The Night

Tonight’s The Night is een album van Neil Young, uitgebracht in 1990. Tonight’s The Night bevat o.a. de nummers: “Tonight’s The Night”, “World On A String”, “New Mama”, “Lookout Joe” en vele anderen. Het album betreft een rock CD.
80
EXCELLENT
7

Comes A Time

Comes A Time is een album van Neil Young, uitgebracht in 1990. Comes A Time bevat o.a. de nummers: “Goin’ Back”, “Look Out For My Love”, “Motorcycle Mama”, “Four Strong Winds” en vele anderen. Het album betreft een pop CD.
75
EXCELLENT
8

Ragged Glory

Ragged Glory is een album van Neil & Crazy Horse Young, uitgebracht in 1990. Ragged Glory bevat o.a. de nummers: “Country Home”, “F !no.In’ Up”, “Love & Only Love”, “Mother Earth (natural Anthem)” en vele anderen. Het album betreft een rock CD.
75
EXCELLENT
Vlakko
Logo