Bestrijd cellulitis met succes – deze tips werken gegarandeerd

Cellulitis is geen ziekte, maar een huidaandoening.

Zowel mannen als vrouwen kunnen cellulitis krijgen, in de volksmond ook wel sinaasappelhuid genoemd. De lelijke deuken komen bij ongeveer 80 procent van alle vrouwen in min of meer uitgesproken vorm voor. Er zijn veel verschillende oorzaken voor zwak bindweefsel en dus voor de ontwikkeling van cellulitis. Leeftijd, verkeerde voeding en ook je eigen hormonale balans spelen een belangrijke rol. Bovendien hebben vrouwen een dunnere huid dan mannen: hierdoor lijken de deuken nog meer uitgesproken en zijn ze veel zichtbaarder.

Hieronder hebben we handige tips samengesteld over hoe het bindweefsel strakker te maken en zo cellulitis te elimineren.

Effectieve tips tegen cellulitis – zo eenvoudig is het

Cellulitis ontstaat door de interactie van verschillende factoren: stress, een te hoog percentage lichaamsvet, een suikerachtig, ongezond dieet, alcoholgebruik, sigarettenconsumptie en gebrek aan lichaamsbeweging bevorderen de ontwikkeling van sinaasappelhuid. Met de volgende tips kunt u uw bindweefsel strakker maken en zo cellulitis vermijden.

Crème vaak en stevig

Regelmatige persoonlijk lichaam onderhoud is essentieel. Sommige producten moeten zelfs twee keer per dag op de huid worden aangebracht. Het is het beste voor de huid en het bindweefsel als de crème met cirkelvormige bewegingen wordt ingemasseerd. Een krachtig actief ingrediënt tegen cellulitis is cafeïne, omdat het de vetafbraak van de cellen verhoogt. Paardenkastanje-extract is ook een belangrijk hulpmiddel in de strijd tegen cellulitis: dit ingrediënt versterkt niet alleen de bloedvaten, maar helpt ook om zeer effectief gifstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Voedende peelings

Als de huidporiën verstopt zijn, kunnen de verstevigende middelen van de anti-cellulitis verzorgingsproducten niet optimaal worden opgenomen. Daarom moeten de dijen minstens één keer per week worden gepeeld. Peeling en scrubben met zeezout of groene thee-extract hebben ook een ontgiftende werking.

Trakteer uzelf op een massage

Kan vet gewoon worden weggemasseerd? Ja, soms heel goed. De druk op de handen drukt de vetcellen onder de huid tegen elkaar. Hierdoor legen ze zichzelf en worden ze op de lange termijn nog kleiner. De warmte die tijdens een massage wordt gegenereerd, stimuleert ook de bloedcirculatie in het weefsel. Dit is geen effect dat ‘s nachts optreedt. Daarom is het belangrijk om vol te houden, want met veel discipline kan de teint in weken aanzienlijk worden verbeterd.

Het juiste dieet

Wie gezond, gevarieerd en vers voedsel eet, zal minder cellulitis zien. Een vetarm dieet kan in dit verband erg belangrijk zijn: dit betekent dat groenten, vis, fruit en volle granen regelmatig op het menu moeten komen. Voedingsmiddelen die veel vitamine C bevatten, moeten ook zo vaak mogelijk worden geconsumeerd. Water is belangrijk voor een strak bindweefsel. Twee liter water of suikervrije thee per dag is een absolute aanrader.

Als onderdeel van een dieet is het vooral belangrijk om langzaam je lichaamsgewicht te verminderen. Degenen die veel gewicht verliezen, verzwakken snel de elastische huidvezels: het bindweefsel wordt slap en daardoor kan cellulitis erger worden.

“Echte schoonheid komt van binnenuit” – volgens een bekend gezegde. Een voedingsrijk dieet met veel vitamines, vezels, mineralen en sporenelementen biedt het lichaam van binnenuit wat het nodig heeft voor een gezond en mooi uiterlijk. Kaliumrijke voedingsmiddelen zoals aardappelen, noten, tomaten en gedroogd fruit hebben ook een huidverstrakkingseffect.

Afwisselende douches verstevigen

Afwisselende douches met warm-koude stimuli zorgen voor een betere doorbloeding. Het vet metabolisme wordt gestimuleerd en gifstoffen worden uit het weefsel afgevoerd. Hiervoor moet de douchestraal op de aangetaste huidzones worden gehouden. De wisseldouche begint altijd met warm en eindigt met koud water. Idealiter wordt de wisseldouche afwisselend vier tot vijf keer uitgevoerd.

Vermijd cellulitis met pluk massages

Plukken stimuleert de doorbloeding van de huid en maakt deze mooi soepel en elastisch. De plukmassage werkt als volgt: Wrijf de aangetaste huid goed in met lichaamsolie zodat de vingers eroverheen kunnen glijden. Trek dan voorzichtig kleine delen van de huid tussen wijsvinger en duim op totdat de huid een beetje rood is. Werk altijd van beneden naar boven, d.w.z. van knieën tot bovenbeen en buik. Herhaal de plukmassage twee tot drie keer per week.

Sporten

Idealiter zou je drie tot vier keer per week moeten sporten. Oefening is de beste manier om sterk en strak bindweefsel op te bouwen. Door gerichte sporttraining wordt spiermassa opgebouwd. Hierdoor blijft er minder ruimte over voor vetcellen. Sporten zoals fietsen of zwemmen zijn bijzonder goed in de strijd tegen cellulitis. Blijf bewegen in het dagelijks leven: verwissel de lift voor de trap of doe kleine boodschappen te voet in plaats van met de auto.

Conclusie – u kunt cellulitis gemakkelijk verwijderen

Ongezonde eet- en leefgewoonten remmen de stofwisseling van het lichaam en beïnvloeden het bindweefsel aanzienlijk. Energie stroomt veel slechter door vet dan door spieren. Hierdoor ontstaat traagheid. Ook de moedercellen van het bindweefsel worden verzwakt door een ongezonde levensstijl. Deze moedercellen zijn verantwoordelijk voor de aanmaak van bindweefselversterkend elastine en collageen. Als u echter goed eet en aandacht besteedt aan een gezonde levensstijl, kunt u cellulitis effectief bestrijden en voorkomen.

Kun je cellulitis kwijtraken?

Kunt u echt van cellulitis afkomen? Kortom, het antwoord is nee – er is geen genezing, volgens artsen. … De dermatoloog zegt dat hoewel individuele kuiltjes kunnen verdwijnen, als je vatbaar bent voor cellulitis, je lichaam gewoon meer zal maken. Maar het is niet alleen maar slecht nieuws, met onze tips kan je veel bereiken.

Wat veroorzaakt cellulitis?

Cellulitis wordt veroorzaakt door een opeenhoping van vet onder de huid. Sommige vrouwen zijn er meer vatbaar voor dan andere. De hoeveelheid cellulitis die u heeft en hoe merkbaar deze is, kan worden gebaseerd op uw genen, lichaamsvetpercentage en leeftijd. De dikte van je huid heeft ook invloed op het uiterlijk van cellulitis.

Hoe kom ik van cellulitis op mijn benen af?

Als u echt wilt afvallen en / of uw lichaam wilt versterken en cellulitis wilt verwijderen, moet u in beweging komen. Versterk je billen en dijspieren om de vetcellen in deze gebieden te verminderen en je bindweefsel aan te spannen. Squats, lunges of een HIIT-training – ze versterken allemaal je benen en eigenlijk het hele lichaam.

Betekent Cellulitis dat je dik bent?

Cellulitis wordt veroorzaakt door een opeenhoping van vet onder de huid. Sommige vrouwen zijn er meer vatbaar voor dan andere. De hoeveelheid cellulitis die u heeft en hoe merkbaar deze is, kan worden gebaseerd op uw genen, lichaamsvetpercentage en leeftijd. De dikte van je huid heeft ook invloed op het uiterlijk van cellulitis

Leave your vote

137 points
Upvote Downvote
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Send this to a friend