5 virtuele rondleidingen waarmee je de engste plekken op aarde kunt bezoeken

Je zit misschien vast thuis, maar dat betekent niet dat je deze tijd niet kunt gebruiken om de wereld te verkennen. Om quarantaine verveling tegen te gaan, bieden velen gratis virtuele diensten aan, zoals concerten en rondleidingen. Met deze videotours en virtuele walk throughs kun je een wandeling maken door enkele van de griezeligste plekken die er zijn.

De catacomben van Parijs

View this post on Instagram

As above, so below.

A post shared by Clayton Holyoak (@gooseshoes) on

Aan het einde van de 18e eeuw begonnen de begraafplaatsen van Parijs hun inhoud over te dragen vanwege overbevolking en infrastructuurproblemen. Er werd een tunnelnetwerk gecreëerd om de verlaten ondergrondse mijnen van de stad te consolideren en de Parijse doden werden verplaatst. De tunnels werden bekend als de catacomben en ze herbergen de overblijfselen van meer dan zes miljoen mensen. De Catacomben zijn voorlopig gesloten, maar ze hebben een virtuele tour op hun website uitgebracht.

Het Winchester Mystery House

Dit bijzondere huis in San Jose, Californië, is de voormalige residentie van Sarah Winchester, weduwe van de vuurwapenmagnaat William Wirt Winchester. William stierf in 1881, waardoor Sarah een erfenis van 20,5 miljoen dollar overnam (543 miljoen dollar in het geld van vandaag). Naar verluidt zou een medium haar hebben opgedragen om een nieuw huis in het Westen te bouwen en de constructie voor onbepaalde tijd voort te zetten voor de geesten van degenen die door Winchester-vuurwapens waren gedood. Het huis was voorheen zeven verdiepingen, maar het werd beschadigd tijdens een aardbeving in 1906. Tegenwoordig is het vier verdiepingen hoog en heeft het 161 kamers, 40 slaapkamers, twee kelderverdiepingen en drie liften. Sarah gebruikte geen architect en de lay-out was niet gepland vóór de bouw, daarom heeft het huis veel eigenaardigheden zoals deuren en trappen die naar nergens toe leiden. Het Winchester Mystery House biedt fans tot en met 7 april een gratis videotour.

Chernobyl

View this post on Instagram

Il cielo è avvolto da una nube rosa trafitta dai raggi del sole in pieno giorno: non è l'immagine di un bel tramonto, ma la foto di un vasto incendio a Chernobyl che inizia a preoccupare. Le fiamme stanno distruggendo un bosco nei pressi della ex centrale nucleare in Ucraina, teatro del peggior incidente nucleare della storia. Due aerei, un elicottero e circa 100 vigili del fuoco sono stati schierati per domare l'incednio, che si sono estese per 20 ettari vicino alla centrale. I servizi di emergenza avevano segnalato alcune "difficolta'" a causa di un aumento delle radiazioni in alcuni luoghi. Yegor Firsov, capo del servizio di ispezione ambientale ucraino ha informato che la radioattività, in questo momento, è di 16 volte superiore alla norma #chernobyl #incendio #centralenucleare #ucraina #tgcom24

A post shared by Tgcom24 (@tgcom24) on

In 1986 explodeerde een kernreactor nabij de Oekraïense stad Pripyat. Het ongeval wordt beschouwd als de ergste nucleaire ramp in de geschiedenis en wordt beoordeeld als het hoogste niveau van ernst op basis van de International Nuclear Event Scale. In de dagen na de explosie begon Pripyat te evacueren. Bewoners kregen te horen dat ze alleen essentiële spullen moesten meenemen en dachten dat de verplaatsing van korte duur zou zijn. Het werd later als permanent beschouwd en de bezittingen van evacués zijn nu verspreid over de stad. Het is niet bekend hoeveel sterfgevallen een direct gevolg zijn van de blootstelling aan straling, maar schattingen lopen uiteen van 4.000-16.000. De reactor van Tsjernobyl zal tot 20.000 jaar zeer radioactief blijven, maar eendaagse bezoeken zijn onder strikte veiligheidsrichtlijnen toegestaan. Virtual tour

Pennhurst Asylum

Dit psychiatrische ziekenhuis, gelegen in Spring City, Pennsylvania, liet in 1908 zijn eerste patiënt opnemen. Pennhursts hoofdarts was een vooraanstaande eugenist met een lange lijst gruwelijke meningen, zoals de overtuiging dat iedereen met een handicap de potentie had om crimineel te worden. Tijdens een federale class-action rechtszaak eind jaren 70 werd vastgesteld dat de omstandigheden in Pennhurst onhygiënisch, onmenselijk en gevaarlijk waren. De rechtbanken oordeelden dat het ziekenhuis de rechten van het achtste en veertiende amendement van de patiënt schond en gebruikte wrede en ongebruikelijke straffen. Pennhurst werd officieel gesloten in 1987.

Fort Delaware

Tijdens de burgeroorlog was Fort Delaware een krijgsgevangenenkamp met Zuidelijken. Ongeveer 2500 gevangenen stierven tijdens hun opsluiting. Het is te zien geweest in de Sci-Fi-shows Ghost Hunters en Ghost Hunters Academy, evenals in de Britse serie Most Haunted.

Leave your vote

137 points
Upvote Downvote
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Send this to a friend